Auto-verkopen zijn in de loop van de jaren een lucratieve bedrijf geworden. Een autodealer, die per definitie een particuliere zaken is die gebruikte of nieuwe auto’s verkoopt in de plaats, is een bedrijf dat auto’s zelf produceert of een overeenkomst heeft met een fabrikant om zijn auto’s te verkopen. Het kan ook verschillende soorten gecertificeerde bereicht voertuigen uitvoeren, meestal particulier eigendom. Het maakt gebruik van automatische verkopers om auto’s te verkopen.

Auto verkopen

De Automobile Sesperson kan een gelicentieerde autoverkoper (CPO), een onafhankelijke consultant of een hybride die is opgeleid als een onafhankelijke consultant. In de meeste ontwikkelde landen heeft het dealer de diensten in dienst van een vertegenwoordiger van de automobielverkoop (ASO). In veel landen is de ASO de automobiele verkoper en behoudt de dealer een rol als agent met de fabrikant. Er zijn enkele uitzonderingen, met name in Zuid-Afrika, waar de overheid maatregelen heeft genomen om de onafhankelijkheid van de Voertuigverkoper en de behoefte aan een onafhankelijke CPO te waarborgen. De rol van de onafhankelijke consultant omvat een grotere autonomie dan die van een onafhankelijke dealerschap.

De typische automatische dealer in de VS wordt gerund door de lokale autodealerboard – meestal gedomineerd door lokaal gebruikte agenten die uit dezelfde gemeenschap komen, hebben vaak dezelfde universiteit of de handelsschool bijgewoond als de dealerschap. De dealerwerk heeft gecertificeerde verkopers in dienst die voldoen aan de onderwijs-, ervarings- en marketingvereisten die zijn uiteengezet door de American Automobile Dealers Association (AAA) of de National Automobile Dealers Association (NADA). De NADA is de grootste handelsorganisatie van voertuigdealers in de Verenigde Staten, en de AAA is de grootste handelsassociatie van voertuigkopers ter wereld.

Een van de redenen waarom de automobielindustrie de hoge vraag industrie in Noord-Amerika is, is de hoge niveaus van productiviteit die auto’s bieden. In een Noord-Amerikaanse economie met zijn consumentengerichte cultuur kunnen leveranciers van nieuwe en gebruikte auto’s meer verkopen omdat er een gemakkelijke markt voor hun producten is. Er zijn ook veel prikkels voor verkopers, waaronder, maar niet beperkt tot belastingverlagingen, werkgelegenheidscentrainers, vertegenwoordiging van de Unie en kortingen op diensten en producten. Dit, gecombineerd met het feit dat de automobielsector het minste aantal werknemers in dienst heeft van elke sector van de Amerikaanse economie draagt bij aan een hoge vraag. Deze vraag wordt vaak gekanaliseerd in het creëren van nieuwe banen en de arbeidsparticipatie in de automobielindustrie behoort tot de hoogste in de VS.

De rol van de dealer kassier in het proces van het kopen en verkopen van gebruikte auto’s in de dealerschapsketen is vooral kritisch. De gemiddelde dealership-kassier moet de behoeften van de klant begrijpen en nauwkeurig de marges van winst en verlies meten. De rol van de financieringsmanager is even belangrijk als hij of zij in staat is om nauwkeurig de maandelijkse betaling en kortingspercentages te kunnen bepalen voor de auto’s die worden gefinancierd. De verkoper moet ook in staat zijn om eventuele vragen te beantwoorden met betrekking tot de auto’s en hun prijzen voordat ze worden gekocht.

Automobiele dealers zijn winstgevende bedrijven die sterk vertrouwen op de verkopers die voor hen werken. Om concurrerend te blijven en klanten terug te komen om auto’s te kopen, moeten dealers de best mogelijke financieringsvoorwaarden bieden. De verkopers moeten goed thuis zijn in verkooptechnieken en verkopers die begrijpen hoe de financieringsaanbiedingen kunnen evalueren en ze in grote aanbiedingen veranderen. Dit zijn vaardigheden die alleen kunnen worden geleerd door voor een dealer te werken. Er zijn echter veel mogelijkheden voor training en ontwikkeling via dealers en de meeste dealers bieden een vorm van werknemerstraining en ontwikkelingsprogramma. Het loont om de basis te kennen, zolang je bereid bent om de moeite te doen om ze te leren.


Auto verkopen gezocht? U wilt uw auto verkopen? U bent op zoek naar een auto opkoper? Wij bieden een hoge prijs voor elke tweedehandswagens. Alle auto’s komen in aanmerking: wagens met lpg, benzine of diesel, handgeschakeld of automatiek- stads- en andere personenwagens, volumewagens, jeep, SUV, 4×4, terreinwagen. Auto verkopen ook als opkoper van bedrijfswagens  Alle auto’s komen in aanmerking. Ook auto’s met veel kilometers of een verlopen keuring. Wij komen tot bij u aan huis en bieden u de best mogelijke prijs voor uw wagen! Waarde auto berekenen? Wat is mijn auto waard? Bereken eenvoudig uw waarde auto. Tegen welke prijs aanbieden? De prijsschatting berekent een adviesprijs